Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά

Οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις του σκύλου και της γάτας, αποτελούν το βασικότερο και σημαντικότερο κομμάτι της προληπτικής κτηνιατρικής .

Ένα τακτικό πρόγραμμα εμβολιασμών και αντιπαρασιτικών αγωγών συμβάλει στην προστασία του κατοικίδιού σας από μεταδοτικές και, πολλές φορές, θανατηφόρες
παθήσεις.

Κάθε κατοικίδιό είναι μοναδικό και έτσι το πρόγραμμα εμβολιασμών που θα καθορίσει ο κτηνίατρος , πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του και με βάση την ηλικία του, τον τρόπο ζωής του, τις συνθήκες διαβίωσης του και άλλους παράγοντες κινδύνου.

Ο εμβολιασμός του σκύλου και της γάτας ξεκινάει από την ηλικία των 6 με 8 εβδομάδων και ολοκληρώνεται στις 16 εβδομάδες.

Εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις

Οι εργαστηριακές εξετάσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξουμε τις ζωτικές λειτουργίες του ζώου και να έχουμε μια εικόνα για την γενικότερη υγεία του, χωρίς την ανάγκη πιο επεμβατικών και δαπανηρών διαδικασιών.

Ο προληπτικός έλεγχος της υγείας των μικρών ζώων μέσω αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων μας παρέχει τις χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την καλή υγεία του μικρού σας φίλου, να προλάβουμε πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και να θεραπεύσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά, όπου είναι αναγκαίο. Πολύ σημαντικές είναι επίσης, οι προληπτικές εξετάσειςγια το σκύλο για τα νοσήματα της Λεϊσμανίωσης και της Ερλιχίωσης, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, που εντοπίζουν τα νοσήματα γρήγορα και κάνουν έτσι τη θεραπεία πιο αποτελεσματική και οι προληπτικες εξετάσεις αίματος για την γάτα για τα νοσήματα του FIV και της Λοιμώδους Λευχαιμίας (FeLV).

Ο αιματολογικός έλεγχος του ζώου είναι επίσης πολύ σημαντικός στα πλαίσια του προεγχειρητικού ελέγχου παρέχοντας μας την απαραίτητη ασφάλεια και σιγουριά πριν τη διενέργεια επεμβάσεων είτε ρουτίνας (π.χ. Στείρωση) είτε πιο εξειδικευμένων.

Το Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά διαθέτει αυτόνομο εργαστήριο για εικοσιτετράωρη υποστήριξη των νοσηλευομένων ζώων και των έκτακτων περιστατικών ενώ συνεργαζόμαστε και με ανεξάρτητο πιστοποιημένο εργαστήριο παρέχοντας όλη τη γκάμα διαγνωστικών εξετάσεων.

Αιματολογικές εξετάσεις

Οι απεικονιστικές εξετάσεις (ακτινογραφία, υπέρηχος) είναι ένα πολύ σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για μια πληθώρα χειρουργικών και παθολογικών περιστατικών και πολλές φορές απαραίτητο για τη διάγνωση πολλών καταστάσεων που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές διαφορετικά.

Η κλινική μας διαθέτει ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα κατάλληλο για όλα τα είδη ζώων, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για υπερηχογράφημα κοιλίας – καρδιάς.

Μερικά πλεονεκτήματα από την χρήση της ψηφιακής ακτινογραφίας, είναι:

 • Πιο λεπτομερή απεικόνιση και πιο έγκυρη  διάγνωση
 • Μειωμένη δόση ακτινοβολίας, καθώς μπορούμε να επέμβουμε στην εικόνα μέσω ειδικού
  λογισμικού
 • Ταχύτερη εξέταση λόγω άμεσης εμφάνισης χωρίς χρήση εμφανιστηρίου
 • Οι εξετάσεις αποθηκεύονται και αρχειοθετούνται ώστε είναι πάντα διαθέσιμες για παραγωγή αντιγράφων, σύγκριση, ψηφιακή μεταφορά με CD ή με mail
Απεικονιστικές εξετάσεις

Στη κλινική μας γίνονται σχεδόν όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες:

 • Εκτομή του έξω ακουστικού πόρου και ανάτρηση τυμπανικού ογκώματος
 • Οφθαλμολογικές επεμβάσεις (αποκατάσταση εντροπίου, εκτρόπιου, βλεφαροπλαστική, ταρσοραφή, εξόρυξη οφθαλμού)
 • Χειρουργική στόματος και τραχήλου (γναθεκτομή, γλωσσεκτομή, εκτομή μαλακής υπερώας, εκτομή νυκτήρων, αφαίρεση σιελογόνων αδένων, θυρεοειδεκτομή)
 • Χειρουργική θώρακος (τοπεθέτηση trocar θωρακικής κοιλότητας, λοβεκτομή πνεύμονα, περικαρδιεκτομή, πλευρεκτομή, αποκατάσταση θωρακικού κλωβού με πλέγμα)
 • Χειρουργική ανάταξη σε κήλες (σιελοκήλη, ομφαλοκήλη, βουβωνοκήλη, περινεϊκή κήλη, διαφραγματοκήλη, κοιλιοκήλη)
 • Χειρουργική στομάχου και εντέρου (γαστροτομή, γαστρεκτομή, εντερότομη, εντερεκτομη, εντεροαναστόμωση, κολεκτομή)
 • Σπληνεκτομή
 • Χειρουργική ήπατος (χολοκυστεκτομή, τοποθέτηση stent χοληδόχου πόρου, γαστροχολοκυστική αναστόμωση)
 • Ωοθηκυστερεκτομή ή ορχεκτομή (στείρωση θηλυκού ή αρσενικού ζώου, αντίστοιχα)
 • Μαστεκτομή
 • Χειρουργική ουροποιητικού συστήματος (ουρηθροστομία, νεφροτομή, νεφρεκτομή, κυστεοτομή, κυστεκτομή, εκτομή πέους, ουρητηροτομή)
 • Αφαίρεση νεοπλασιών
 • Ορθοπεδικές επεμβάσεις
 • Επείγοντα χειρουργικά περιστατικά (π.χ. στροφή και διάταση στομάχου, πυομήτρα , δυστοκία κτλ.)

Η αναισθησία γίνεται με εισπνευστικά αναισθητικά μετά από διασωλήνωση του ζώου, γεγονός που παρέχειασφάλεια και ταχύτατη ανάνηψη με σχεδόν καμία επιβάρυνση των ζωτικών οργάνων του ζώου, ακόμη και σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις (σε αντίθεση με τα ενδοφλεβίως χορηγούμενα φάρμακα για τη διατήρηση της γενικής αναισθησίας).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης η πορεία της αναισθησίας του ασθενή παρακολουθείται από κτηνίατρο – αναισθησιολόγο και με μηχανήματα ελέγχου ζωτικών λειτουργιών (monitoring) ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής με χρήση αναπνευστήρα.

Εφόσον η φύση του περιστατικού το δικαιολογεί και με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, η κλινική μας δύναται να καλέσει εξωτερικούς εξειδικευμένους συνεργάτες. Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά τα χειρουργεία προγραμματίζονται με ραντεβού για περιστατικά εξωτερικών ιατρείων και νοσηλευόμενων ζώων. Έκτακτα επείγοντα περιστατικά χειρουργούνται κατά προτεραιότητα και προηγούνται των ραντεβού.

Εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις

Αντώνης Τσέγκος

Yπεύθυνος Xειρουργικού τμήματος

Η κλινική μας παρέχει εξειδικευμένο ορθοπεδικό τμήμα και καλύπτει σχεδόν όλες τις ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες:

 • Ρήξη πρόσθιου χιαστού
 • Δυσπλασία ισχίου
 • Δυσπλασία αγκώνα
 • Διορθωτικές Οστεοτομές
 • Εξάρθρημα επιγονατίδας
 • Εξαρθρήματα
 • Κατάγματα
 • Οστεοχόνδρωση

Η αναισθησία γίνεται με εισπνευστικά αναισθητικά μετά από διασωλήνωση του ζώου, γεγονός που παρέχει ασφάλεια και ταχύτατη ανάνηψη με σχεδόν καμία επιβάρυνση των ζωτικών οργάνων του ζώου, ακόμη και σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις (σε αντίθεση με τα ενδοφλεβίως χορηγούμενα φάρμακα για τη διατήρηση της γενικής αναισθησίας).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ορθοπεδικής επέμβασης η πορεία της αναισθησίας του ασθενή παρακολουθείται από κτηνίατρο – αναισθησιολόγο και με μηχανήματα ελέγχου ζωτικών λειτουργιών (monitoring) ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής με χρήση αναπνευστήρα.

Εφόσον η φύση του περιστατικού το δικαιολογεί και με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, η κλινική μας δύναται να καλέσει εξωτερικούς εξειδικευμένους συνεργάτες. Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά τα χειρουργεία προγραμματίζονται με ραντεβού για περιστατικά εξωτερικών ιατρείων και νοσηλευόμενων ζώων. Έκτακτα επείγοντα περιστατικά χειρουργούνται κατά προτεραιότητα και προηγούνται των ραντεβού.

  

Ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις

Η καλή στοματική υγιεινή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προληπτικής φροντίδας του κατοικιδίου μας. Ένα στόμα με τερηδονισμένα δόντια και γεμάτο τρυγία αποτελεί εστία μικροβίων και πολλές φορές την πηγή πολλών παθολογικών προβλημάτων.

Στο κέντρο μας παρέχουμε ολοκληρωμένη οδοντιατρική φροντίδα για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας του ζώου σας.Είναι σαφές λοιπόν, ότι ο τακτικός έλεγχος και η φροντίδα της στοματικής κοιλότητας του ζώου μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας του.

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

 • Προληπτικό επισκοπικό έλεγχο
 • Τακτικό έλεγχο νεογιλών οδόντων
 • Καθαρισμό – στίλβωμα δοντιών με υπέρηχο
 • Εξαγωγή δοντιών
 • Κατάγματα γνάθων
Οδοντιατρικό τμήμα

Αντιγόνη Γιαννακάκου

Υπεύθυνη Παθολογικού τμήματος

Η θέληση και η ανάγκη για την ζεστή συντροφιά ενός ζώου στο σπίτι μας, ενώ το εργασιακό ωράριο είναι αρκετά φορτωμένο και οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας αρκετά γρήγοροι, έχουν οδηγήσει πολύ κόσμο στην αναζήτηση λιγότερο απαιτητικών ζώων, πέραν του σκύλου και της γάτας, ως κατοικίδιων.

Πολλοί στρέφονται σε ζώα μικρά όπως τα τρωκτικά και τα κουνέλια, που δεν χρειάζονται βόλτα έξω από το σπίτι και μπορούν να ζήσουν αρμονικά σε μικρά διαμερίσματα. Άλλοι πάλι, αρέσκονται στην παραλλακτικότητα και βρίσκουν πολύ ενδιαφέρουσα την ενασχόληση και φροντίδα των ερπετών. Πολλοί όμως είναι και εκείνοι που απολαμβάνουν την συντροφιά των ομιλητικών και δραστήριων παπαγάλων, καθώς και των τραγουδιστών καναρινιών.

Στην συμβίωση αυτή, θέλοντας να καθοδηγήσουμε σωστά τους ιδιοκτήτες και να διατηρήσουμε την υγεία αυτών των εξωτικών κατοικίδιων ζώων, παρέχουμε στο ιατρείο μας κτηνιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν μεγάλο φάσμα κτηνιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων (κοπρανολογικός μικροσκοπικός έλεγχος, αιματολογικές και βιοχημικές αναλύσεις, ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, χειρουργικές επεμβάσεις, οδοντιατρικός έλεγχος κτλ.), καθώς και απλών συμβουλών σωστής διαβίωσης και διατροφής, ως μέσο πρόληψης.

Τμήμα εξωτικών ζώων

Χριστίνα Δουκάκη

Υπεύθυνη τμήματος εξωτικών ζώων

Στη κλινική μας μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλα τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας ενώ υπάρχει και ηδυνατότητα μετάγγισης αίματος. Στο χώρο μας στεγάζονται τέσσερις διαφορετικοί χώροι νοσηλείας χωρισμένοι κατάλληλα και αξιοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιστατικού:

 • Βραχείας νοσηλείας για ζώα που αναρρώνουν από χειρουργικές επεμβάσεις ή βρίσκονται υπό παρακολούθηση.
 • Λοιμωδών νοσημάτων για ζώα με μεταδοτικά νοσήματα. Ανεξάρτητος χώρος για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών.
 • Εντατικής νοσηλείας για ζώα που χρήζουν ιδιαίτερης αγωγής (έλεγχος ζωτικών λειτουργιών και κλωβός οξυγόνου – οροθεραπεία/φαρμακοθεραπεία)
 • Νοσηλευτήριο εξωτικών ζώων ανεξάρτητος για την αποφυγή στρες και σε ειδικούς κλωβούς από plexi-glass
Κτηνιατρική Νοσηλεία

Ετήσιος προληπτικός έλεγχος κατοικιδίου

Ο ετήσιος κτηνιατρικός έλεγχος πρέπει να είναι πάντα στις προτεραιότητες ενός ιδιοκτήτη που νοιάζεται για την υγεία του κατοικίδιου του. Ο κτηνίατρος μπορεί έτσι να σας ενημερώσει, συμβουλεύσει και να σας καθοδηγήσει για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, ενώ μπορεί και να παρατηρήσει κάτι που μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη.

Ο ετήσιος έλεγχος του ζώου μας περιλαμβάνει την κλινική εξέταση, τον εμβολιασμό, την μέτρηση του βάρους και τον αιματολογικό του έλεγχο. Ειδικά για ζώα μεγαλύτερα των εφτά ετών είναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται τουλάχιστον μια φορά ετησίως για την πρόληψη πολλών δυσάρεστων παθολογικών καταστάσεων.

Τέλος να αναφέρουμε, ότι ο ετήσιος προληπτικός αιματολογικός έλεγχος είναι πολύ σημαντικός στη χώρα μας καθώς λόγω του κλίματος της, ενδημούν πολλά λοιμώδη νοσήματα όπως είναι η λεϊσμανίωση και η ερλιχίωση.

 

Φροντίδα υπερήλικων ζώων

Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου και κατά συνέπεια η αύξηση του μέσου όρου ζωής των κατοικιδίων ζώων, καθώς και η τεχνολογική πρόοδος στη κτηνιατρική επιστήμη, έχουν φέρει στο προσκήνιο ένα νέο κλάδο προληπτικής ιατρικής την γηριατρική.

Τα υπερήλικά ζώα έχουν αυξημένες ανάγκες σε ότι αφορά το τρόπο ζωής τους και τη διατροφή τους. Στην κλινική μας δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην ενημέρωσή του ιδιοκτήτη, αναφορικά με την φροντίδα που πρέπει να παρέχει στο κατοικίδιό του ανάλογα, με το φύλο, την ηλικία και τη φυλή του. Η προσεκτικότερη διατροφή, οι τακτικές επανεξετάσεις, ο έλεγχος της ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας, ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος είναι μόνο μερικά παραδείγματα που μπορεί να προλάβουν σοβαρές παθολογικές καταστάσεις και να επιμηκύνουν έτσι τη ζωή του τετράποδου φίλου μας.

 

Συμβουλές διατροφής για το αγαπημένο σας κατοικίδιο

Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά παρέχουμε μια μεγάλη γκάμα από επιλεγμένες τροφές και κλινικές δίαιτες για σκύλους, γάτες, κουνέλια και πτηνά. Συγκεκριμένα να αναφέρουμε, ότι οι εξειδικευμένες κλινικές δίαιτες που παρέχουμε, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα όπλα που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση πολλών παθολογικών προβλημάτων.

Οι κτηνίατροι του κέντρου μας είναι πάντα διαθέσιμοι για να σας συμβουλέψουν, για οποιαδήποτε απορία σας, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη τροφή για το κατοικίδιό σας ανάλογα με την ηλικία του, τις θρεπτικές ανάγκες και τα τυχόν παθολογικά προβλήματα που μπορεί να έχει. Θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή, στον υπολογισμό της ποσότητας της τροφής και στην κατάρτιση ενός ισορροπημένου σιτηρεσίου για τις εξατομικευμένες ανάγκες του ζώου σας.

Ετήσιος προληπτικός έλεγχος κατοικιδίου

Θέλετε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού;

Καλέστε μας στο (+30) 211-0124251